Skip to main content

Risotto van champignons

By juli 7th, 2022Recepten

Risotto van champignons

Ingrediënten

200g risotto rijst

1 ajuin (fijngehakt)

50ml witte droge wijn

7dl groentebouillon

300g gebakken champignons

30g geraspte Parmezaanse kaas

30g boter

olijfolie

1el gehakte peterselie (eigen keuze)

Bereidingstijd: 20 min.

Kooktijd: 20 min.

Aantal: 2 personen

Middelmatig

Bereiding

1

Warm de groentebouillon op (niet laten koken).

2

Stoof de ajuin in olijfolie en voeg de rijst toe. Roer het geheel tot een doorschijnende massa.

3

Voeg de wijn toe en roer tot deze volledig geabsorbeerd is door de rijst.

4

Voeg een eerst pollepel bouillon toe en laat op een laag vuur sudderen. Roer regelmatig tot de vloeistof volledig geabsorbeerd is.

5

Herhaal dit meerdere malen tot de rijst helemaal “al dente” is (“al dente” = beetgaar).

6

Voeg de gebakken champignons en de Parmezaanse kaas al roerende toe om een romige textuur te verkrijgen.

7

Voeg net voor het serveren de boter toe en breng deze op smaak. Werk af met peterselie.

Terug naar receptenGa naar de webshop

wijn bij het gerecht

Pinot Grigio delle Venezie

Mater Anna DOC

Shop nu