Skip to main content

Béarnaise saus

By juli 7th, 2022Recepten

Béarnaise saus

Ingrediënten

voor de reductie:

1el gehakte sjalotten

1el estragon

1el geplette zwarte peperkorrels (mignonette)

2el witte wijn azijn

2el droge witte wijn

voor de béarnaise saus:

3 eigelen

3el water

300g geklaarde boter

1el vers gehakte estragon

1el vers gehakte kervel

Bereidingstijd: 15 min.

Kooktijd: 20 min.

Aantal: 6 personen

Middelmatig

Bereiding

1

Doe alle ingrediënten van de reductie in een sauspan en laat her geheel inkoken tot al het vocht is geëvaporeerd.

2

Plaats een kom in een "BAIN MARIE" en klop de eigelen met het water en de reductie tot een licht schuimende massa. Zorg dat de eigelen niet koken (geen omelet maken).

3

Blijf het geheel opkloppen en voeg stapsgewijs de geklaarde boter toe.

4

verwijder de BAIN MARIE, breng op smaal en zeef de saus om de grove stukken van de reductie te verwijderen.

5

Werk de saus af met gehakte estragon en kervel.

6

TIP: saus niet meer opwarmen, mag lauw opgediend worden.

champagne de blender 2022

wijn bij gerecht

Laurens Deblaere La Petit Fable Côtes du Rhône

Shop nu
champagne de blender 2022

Brisa Carmenere

Shop nu