Skip to main content

Gegrilde Mediterrane lamskoteletjes

By juli 4th, 2022Recepten

Gegrilde Mediterrane lamskoteletjes

Ingrediënten

12 lamskoteletjes

voor de marinade:

2el olijfolie

sap van 1 citroen

3 teentjes fijngehakte knoflook

1el gehakte peterselie

1tl rozemarijn

1tl oregano

1tl tijm

peper, zout

voor de yoghurtsaus:

80g Griekse yoghurt

50g fijngehakte ajuin

2 teentjes fijngehakte knoflook

150g groene paprika (of rode, gele,…)

1/4tl ras el hanout ( Marokkaans kruidenmengsel)

15g verse koriander

15g verse koriander

15ml olijfolie

groene tabasco

Bereidingstijd: 30 min.

Kooktijd: 10 min.

Aantal: 4 personen

Middelmatig

Bereiding

1

Mix alle ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met peper en zout

2

Haal de lamskoteletjes door de marinade en bewaar deze in de frigo gedurende 1 uur.

3

Bak de ajuin samen met de look, de gesneden paprika en de ras el hanout. Laat dit koken, onder gesloten deksel, gedurende 6 à 8 minuten of tot alles gaar is.

4

Mix dit geheel met de verse munt, koriander en de Griekse yoghurt tot een smeuïg geheel.

5

Breng op smaak met peper, zout en groene tabasco.

6

Lamskoteletjes : zorg voor een goed voorverwarmde grill ( in de zomer: BBQ) en bak de lamskoteletjes rosé. Breng op smaak en wrijf de resterende marinade op het gegrilde vlees.

7

TIPS: Vers of gedroogde kruiden kan je gebruiken voor de marinade. Gebruik je droge kruiden: meng 1 eetlepel water gedurende 10 minuten (rehydrateren) De kooktijd van het vlees is afhankelijk van de dikte van het vlees. 6 à 8 minuten is een goede timing om het vlees rosé te bakken.

champagne de blender 2022

wijn bij het gerecht

Lacrimus Crianza Rioja DOC

Shop nu