Skip to main content

Pinwheels met pompoen en spinazie

By juli 7th, 2022Recepten

Pinwheels met pompoen en spinazie

Ingrediënten

1 pak bladerdeeg

400g pompoen

2el honing

400g verse spinazie

1 teentje fijngehakte look

20g geroosterde pijnboompitten

100g jonge kaas

1 eigeel + 1 el water

nootmuskaat, kaneel

peper, zout, olijfolie

optie: 1/2 rode chili (fijngehakt)

Bereidingstijd: 60 min.

Kooktijd: 30 min.

Aantal: 12 personen

Gemakkelijk

Bereiding groenten:

1

Snij 200 gr pompoen in staafjes van 1 cm dik. kruiden met peper, zout, honing, olijfolie en kaneel en laat het garen in de oven op 200°C.

2

Kook de rest van de pompoen samen met de honing, olijfolie, kruiden en 10 cl (gesloten deksel), meng dit tot puree.

3

Stoof de look met de chili (optie) en voeg de spinazie bij de look.

4

Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot en pijnboompitten.

Bereiding pinwheels:

1

Meng het eigeel met het water om te doreren (om de bladerdeeg in te wrijven).

2

Snij de kaas in staafjes, de grootte van de pompoenstaafjes.

3

Open de bladerdeeg en verdeel de pompoenpuree over de bladerdeeg. Maak een patroon met de overige ingrediënten (kaas- en pompoenstaafjes, spinazie)

4

Rol het bladerdeeg op en plaats deze in de diepvriezer gedurende 1 uur! Verwarm de oven op 200°C Snij de pinwheels in schijfjes en bak de pinwheels af gedurende 20-25 min.

Terug naar receptenGa naar de webshop
champagne en wijnen de blender Pinot Grigio Rosé

wijn bij het gerecht

Pinot Grigio delle Venezie
Mater Anna DOC

Shop nu