Skip to main content

Gelei van bubbels met aardbeien

By juli 5th, 2022Recepten

Gelei van bubbels met aardbeien

Ingrediënten

350ml bubbels (eigen keuze bv.: Cava LoE'tje Brut, Prosecco Teviso Brut, Bio Spumante Rocca Dei Forte, Spumante Martellitti Extra Dry)

8g gelatine

125ml water

25g fijne suiker

aardbeien ( of een mix van aardbeien en bessen)

Bereidingstijd: 20 min. + 6 uur koelkast

Kooktijd: 5 min.

Aantal: 4 personen

Gemakkelijk

Bereiding

1

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water tot ze zacht zijn.

2

Maak suikersiroop: meng het water met de suiker en laat zachtjes koken tot de suiker opgelost is. Daarna nog 2 min. koken.

3

Los de geweekte gelatineblaadjes op in de suikersiroop.

4

Voeg de bubbels toe, meng goed en laat her geheel afkoelen.

5

Giet een deel van de gelei in glazen en zet de glazen in de koelkast.

6

Garneer met her fruit en vul op met de rest van de gelei.

7

Herhaal dit tot het klas gevuld is. Smakelijk!

Terug naar receptenGa naar de webshop