Skip to main content

Mosselen MOUCLADE

By mei 4th, 2023Recepten

Mosselen MOUCLADE

Ingrediënten

4kg mosselen

300ml droge witte wijn

200ml Pineau des Charentes

40g zachte boter

100g fijngehakte sjalotten

2-3 teentjes geplette look

30g gehakte peterselie

2 laurierblaadjes

1 takje verse tijm

voor de saus:

550ml mossel jus

250ml room

1g saffraan

1tlp currypoeder

10g gehakte peterselie

Bereidingstijd: 45 min.

Kooktijd: 20 min.

Aantal: 4 personen

Middelmatig

Bereiding

1

Was de mosselen, kook deze op de klassieke manier met witte wijn en Pineau des Charentes.

2

Giet het mosselsap door een zift en zet deze opzij voor de saus.

3

Verwijder 1 schelp van iedere mossel en leg de mosselen in een ovenschotel (zie foto).

4

Laat het mosselsap (500 ml) samen met de room en het currypoeder op een zacht vuurtje sudderen.

5

Meng ondertussen 50 ml mosselsap met de saffraan en het eigeel en voeg dit mengsel toe aan de sudderende mosselsaus.

6

Laat het geheel indikken (zonder te koken) en zeef de saus.

7

Breng op smaak met peper en zout en voeg extra saffraan en currypoeder toe indien nodig.

8

Giet de saus over de mosselen en verwarm het geheel in de oven.

9

Werk af met gehakte peterselie.

10

Tip: De Pineau des Charentes geeft een zoete en fruitige smaak. Je kan de Pineau des Charentes vervangen door droge wijn.

champagne en wijnen de blender Les Grenettes Sauvignon Blanc

wijn bij gerecht

Les Grenettes Sauvignon Blanc (Loire)

Shop nu